top of page

JARO UŽ ŤUKÁ NA DVEŘE

Aktualizováno: 19. 3.

První týden v březnu si budeme povídat o jaru. Upřesníme si, že přichází po zimě a před létem. Co to je a jak ho vlastně poznáme? Co vše můžeme okolo sebe vidět? Pozorujeme přírodu, která se probouzí ze zimního spánku. Jaké květiny a zvířátka můžeme vidět v přírodě. Rodí se mláďátka, kvetou stromy a další rostliny. 


VÝTVARNÁ ČINNOST: Výroba květin z různých materiálů a různými technikami. Procvičujeme jemnou motoriku.

Spoj a hádej - zvíře a jeho mládě, přičemž si procvičíme zvuky zvířátek a s tím i naše smysly.


SMYSLOVÁ ČINNOST: Pozorování jarní přírody: v lese si ukazujeme rozkvetlé květiny, vnímáme jarní vůně. 

Hry na rozvoj sluchu, čichu a hmatu. 


RANNÍ CVIČENÍ: trénink na správné dýchání, protahování celého tělíčka při hře “jak roste květina“, cvičení na písničku “Hlava, ramena, kolena, palce”


KNIHA PŘÍTEL ČLOVĚKA: Literární chvilka – Četba z oblíbených knížek, děti si přinesou z domova knihu a budeme si vyprávět, proč jí mají tak rády, kdo jim z ní čte. Také se dozví, jak a z čeho se knihy vyrábí. Dřevo si ukážeme při procházce v lese.


ZVÍŘÁTKA A JEJICH MLÁĎATA: povídáme si o rozdílu - zvířata ve volné přírodě a domácí zvířata - přiřazujeme mláďata. Jaká zvířátka mají děti doma a jak se o ně starají. Které druhy zvířátek můžeme potkat v lese? Už se děti byly podívat v ZOO? Co se jim líbilo?


LIDSKÉ TĚLO: povídáme si a opakujeme si, z čeho se skládá lidské tělo - co vidíme okem a co se skrývá uvnitř. Děti se učí pojmenovat části těla a ukazujeme si je na sobě. Kde je srdíčko a proč je schované? Proč na sebe máme dávat pozor a proč a jak být opatrní?


Zpíváme píseň:

Vozilo se na jaře tralalalalalá,

Slunce v zlatém kočáře tralalalalalá.

Tralá, tralá, tralalalalalá!

Kampak jedeš sluníčko, tralalalalalá?

Za tři hory, Aničko, tralalalalalá.

Tralá, tralá, tralalalalalá!

Přivezu ti zlatý klíč, tralalalalalá,

Jmenuje se petrklíč, tralalalalalá!

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Velikonoce

Malujeme kraslice a tvoříme vajíčka z papíru Učíme se koledu: Hody, hody doprovody, já jsem malý zajíček, utíkal jsem podle vody, nesl...

Comments


bottom of page